Beskrivelse
Vinsmagning for 2 personer
Domaine de Rombeau | Syrah blanding | Roussillon | Frankrig | 14,5% vol. Denne ungdommelige vin har intense aromaer af sort frugt og krydderier. Lagringen i træfade af fransk eg, giver vinen en behagelig struktur og noter af kakao af vanilje. Dens tanniner er smukke fuldt integrerede. Denne Syrah-blanding passer perfekt til grillet kød eller andebryst.
Abrigo Giovanni | Dolcetto | Piemonte | Italien | 14% vol. Denne vin fra Abrigo Giovanni er en typisk Dolcetto: en ung og frugtig rødvin. Du dufter straks noter af vilde bær, kirsebær og røde frugter sammen med de bløde noter af te og mandler. Vinens navn indeholder den piemontesiske dialekt, som står for ‘udsat for solen’. Det forklarer den rubinrøde farve, den intense frisk-søde smag og den fine syre. Server denne vin med bruschetta, spaghetti bolognese eller en klassisk lasagne.
Bodegas Peique | Mencía | Bierzo | Spanien | 14% vol. Porten til Galicien, sådan kaldes regionen El Bierzo i det nordvestlige Spanien også. Det er en meget frugtbar slette, omgivet af høje bjerge. Vinene fra dette område danner overgangen mellem de friske lette vine fra Galicien og de mørke, tunge vine fra vinområdet Ribera de Duero. Vingården Bodegas Peique ligger i landsbyen Val tuille de Abajo ved foden af Castro Ventosa. Der hænger den lokale røde drue Mencía på vinstokke, der er mindst 45 år gamle. Har du lyst til en hyggelig aften med gode venner og masser af tapas? Denne friske, smidige vin med al dens frugt- og blomsternoter bør ikke mangle på bordet.
Placido Volpone | Sangiovese blanding | Puglia | Italien | 13,5% vol. I denne vin fra det italienske vinområde Puglia samles to typiske italienske blå druer, og det er en magisk kombination. Den generøse Sangiovese og den berusende Nero di Troia kombineres for at skabe en fortryllende rubinrød farve og giver intense dufte af blommer, sorte bær, ribs og hindbær med lidt krydderi i det fjerne. Alsidighed er nøglen, og du kan servere denne vin til næsten enhver ret. Hvis vi må råde noget: hårde oste og rødt kød kommer til deres ret med denne vin, ligesom næsten enhver risotto eller pasta.
Paloma Minguez | Bobal | Valencia | Spanien | 14% vol. Bobal er en spansk druesort, der afgiver en dyb rød farve og producerer velsmagende fuld-bo døde vine. Manuel Manzaneque og hans kone Paloma Mínguez har kun ét mål: deres vin skal have ‘sjæl’. Og du kan næsten smage passionen for Valencias terroir og deres mange vinstokke i denne Bobal. Dufte af rød frugt og nelliker møder din næse. Hvis du lugter lidt længere, giver de plads til anis, træ og krydderurter som rosmarin og timian. Frisk i munden, med noter af rød frugt, balsamico og krydderier. Selvfølgelig drikker du denne vin med en typisk valenciansk paella. Hvis du ikke har denne ret på menuen i dag, passer vinen også rigtig godt til røget skinke, lammemad og Gouda ost. *Vine kan ændres